OS X တြင္ User Account မ်ားကို Terminal မွတစ္ဆင့္ ဖယ္ရွားျခင္း

User-Account-Terminal.jpg

Mac OS X အသံုးျပဳသူမ်ား အေနျဖင့္ အေၾကာင္းအမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ User Account မ်ားကို ဖယ္ရွားလိုတဲ့ အခါမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ မိမိ Account Password ေမ့သြားလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ လက္ရွိ OS X စနစ္ထဲကို ဝင္ေရာက္ အသံုးျပဳရန္ Single User တစ္ခုတည္းထားလိုတဲ့ အခါမွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ နည္းလမ္းမ်ား အတိုင္း အသံုးျပဳႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

OS X တြင္ ထည့္သြင္းထားတဲ့ Password ကိုေမ့ေလ်ာ့ေနတဲ့ အခါမွာလည္း မိမိ Account ကို ယခင္ အတိုင္း ျပန္လည္ အသံုးျပဳႏိုင္ဖို႔အတြက္ Password ကို Reset ျပဳလုပ္ဖို႔ရန္ ေဖာ္ျပပါ နည္းလမ္း အတိုင္း Terminal ကေနတစ္ဆင့္ အလြယ္တကူနဲ႔ လုပ္ေဆာင္ႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ Terminal ကေန တစ္ဆင့္ ေမ့ေနတဲ့ Account ရဲ႕ Password ကို Reset ျပဳလုပ္ဖို႔ရာ ပထမဆံုး ကြန္ပ်ဴတာကို Shutdown ျပဳလုပ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Mac OS X အသံုးျပဳထားတဲ့ ကြန္ပ်ဴတာကို Shutdown ျပဳလုပ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ၊ ကြန္ပ်ဴတာကို ျပန္ဖြင့္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ပါဝါျပန္ဖြင့္လိုက္ၿပီး Boot တက္လာတဲ့အခ်ိန္မွာ Command + S Key ကို တဲြႏွိပ္ ထားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အဆိုပါ Key ကို တဲြႏွိပ္ထားလိုက္ရင္ Terminal ထဲကိုေရာက္သြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ Terminal မွာ ေအာက္ေဖာ္ျပပါ Command ကို ထည့္သြင္းေပးရမွာ ျဖစ္ပါ တယ္။

အသံုးျပဳရမယ့္ Command ေတြကေတာ့-

mount -uw /rm /var/db/.AppleSetupDoneshutdown -h စတာေတြျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ OS X ရဲ႕ Setup Welcome Screen တက္လာမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ဆင့္ ကေတာ့ အဆင့္လိုက္သြားၿပီး Application ေအာက္က System Preferences ကိုေရြးခ်ယ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ System Preferences ေအာက္ကမွ Users & Groups ဆိုတာ ကို ေရြးခ်ယ္ ရမွာ ျဖစ္ၿပီး ေမ့သြားတဲ့ အေကာင့္ရဲ႕ Password ကို Reset ျပဳလုပ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ၿပီးသြားရင္ Password အသစ္ကိုထည့္ေပးၿပီး အသံုးျပဳႏိုင္မွာျဖစ္သလို၊ မလိုအပ္ေတာ့တဲ့ User Account ေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားရွင္းလင္း ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။